Kindercoaching

Wat is kindercoaching? 

Sommige kinderen zijn wel eens angstig, verdrietig, boos, wanhopig of krijgen te maken met verlies of tegenslag. Andere kinderen vinden het moeilijk om sociale contacten te leggen, hebben schrik om te falen of worstelen met (hoog)gevoeligheden, en dat mag. Een kindercoach kijkt samen welke tools en talenten kunnen helpen op hun weg. 

Maar kindercoaching betekent ook dat jouw kind met een neutraal iemand kan praten, wat kinderen kan helpen om zich open te stellen. We streven ernaar dat jouw kind zich weer in balans mag voelen en gelukkig mag zijn met zichzelf.

Een kindercoach maakt hierbij gebruik van creatieve therapie, relaxatieoefeningen voor kinderen, reflexintegratie (Bodymap) en zoekt wat past bij de interesses en eigenheid van jouw kind.  

Kinderen vanaf 7 tot 14 jaar kunnen terecht voor kindercoaching. Indien het kindje jonger is, ga ik met de ouder(s) aan de slag. 

Een traject start met een intake met de ouder(s). Nadien plannen we 4 sessies in en tijdens een tussentijds evaluatiemoment bekijken we welke stappen er gezet zijn. Vervolgens bekijken we per traject welke noden er nog zijn en spreken we het gewenst aantal vervolgsessies af. 

Met welke klachten kan ik terecht bij een kindercoach? 

Kinderen 

  • hooggevoeligheid/hoogsensitiviteit 
  • faalangst
  • zelfvertrouwen/weerbaarheid 
  • relaxatie
  • rouw, verlies en scheiding

Volwassenen 

  • opvoedingsadvies bij kinderen (en ouders) die hoogsensitief zijn 

Duurtijd van een consult? 

Een consult duurt 45 minuten waarvan 40 minuten met het kind gewerkt wordt en we de laatste 5 minuten afronden met de ouder. Een gesprek met ouders duurt 45 minuten. 

Een sessie kost 55 euro. Er is geen terugbetaling van een ziekenfonds.

Een behandeling door onze expert?