Psychologie

De psychologie houdt zich bezig met het bestuderen van het gedrag van mensen, de oorzaken en gevolgen van dit gedrag. Gedrag is niet enkel wat we doen, maar daarnaast ook wat we denken en voelen. Deze kennis wordt gebruikt om mensen met uiteenlopende problemen en in uiteenlopende situaties te begeleiden.

In een eerste gesprek gaan we luisteren naar jouw hulpvraag en jouw verwachtingen over de begeleiding. Daarna gaan we samen op zoek naar hoe jouw problemen in elkaar zitten en denken we na over wat jou zou kunnen helpen.

Ik ga vooral te werk volgens de methoden van de cognitieve gedragstherapie. De cognitieve gedragstherapie gaat aan de slag met gevoelens, gedachten en gedrag. Binnen de cognitieve gedragstherapie heb ik een bijzondere interesse voor de Acceptance and commitment therapy (ACT). ACT houdt in dat we niet langer vechten tegen onze problemen, maar dat we op zoek gaan naar een manier om deze te accepteren en een plaats te geven. Daarnaast gaan we kijken welke waarden jij belangrijk vindt in het leven en proberen we een meer waardengericht leven te leiden.

Wanneer problemen op vlak van denken, voelen of doen jouw dagelijks functioneren in de weg staan, kan het goed zijn om een psycholoog te raadplegen.

De terugbetaling voor psychologische consultaties is afhankelijk van de mutualiteit waarbij je bent aangesloten.

Prijs van een consultatie 60 euro.

Een behandeling door onze expert?